Selasa, 5 April 2011

Resipi Pertama

Officemate aku bagi 2 batang jagung dari Cameron Highlands(CH). Nak rebus rasa tak berbaloi dan tidak enak spt kita makan di CH. Petang semlm dalam pening-pening kepala aku dapat idea, lagipun petang masih awal lagi (around 5:20 ptg), so inilah yang aku telah cetuskan "Cekodok Jagung Fuhhh", tidak kusangka sedap laks tu sampai lupa nak tangkap gambar nak show kat myblog. Aku mesti catit resipi yang aku dah buat ini dlm blog aku ....
Bahan-bahannya :
2 batang jagung
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu gula
sedikit garam
Air panas
Air sejuk

Cara-cara :
Jagung dileraikan dari batangnya. Masukkan tepung, gula dan garam.
Masukkan air panas lebih kurang 5 sudu kacau sedikit kemudian masukkan air sejuk mengikut kesesuaian dan kacau sehingga rata. Then goreng ...

Berebut-rebut makan dgn anak-anak & hubbby hihihi ... dihidang pula dgn air kacang soya yang aku buat hujung minggu baru ni ...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Trip Krabi 2017 - Hari Ketiga

Hari ketiga cuaca elok hari ini, bersemangat bangun pagi untuk meronda bandar Aonang dengan motosikal.  Malam tadi kami telah menyewa dua bu...