Hujung minggu ini yang membosankan. Hari ini tenghari saya masak laksa penang yg sekian lama hendak makan. Asyik berbau aje jiran masak. Laksa penang ni adalah first time percubaanku. Guna ikan sardin aje, namun sedap juga.
Bercerita fasal bingka labu ni, anakku kata bau sedapnya, sperti biasa respi dari Azie Kitchen menjadi rujukanku.
Di sini ku kongsi resepi untuk rujukkan ku di masa depan.
Kuih Bingka Labu
Bahan2
2 biji telur
1 1/2 cawan santan (1 cawan santan kotak dan 1/2 cwn air)
1 cawan tepung
1/2 cawan gula
1 sk esen vanila
1 sb minyak sapi
1 cawan labu yg tlh direbus dan dilecek
Cara2 :
Panaskan oven 200°C.
Satukan semua kecuali labu di dlm blender, then blend sampai rata. Masukkan labu then blend sekali aje.
Masukkan adunan tadi dlm loyang yg tlh dilesek marjerin.
bakar selama 1 jam.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Trip Krabi 2017 - Hari Ketiga
Hari ketiga cuaca elok hari ini, bersemangat bangun pagi untuk meronda bandar Aonang dengan motosikal. Malam tadi kami telah menyewa dua bu...

-
Seawal pagi Sabtu selepas menghantar anak ke tuisyen, kami terus memulakan pengembaraan Jalan-jalan Cari Ikan Segar misinya ke Kuala Selango...
-
Hari ketiga cuaca elok hari ini, bersemangat bangun pagi untuk meronda bandar Aonang dengan motosikal. Malam tadi kami telah menyewa dua bu...
-
Alhamdulilah akhirnya berjaya juga aku create blog .... Nanti sambung semula penulisan ... Mahu kerja dulu kay
Tiada ulasan:
Catat Ulasan